Aamutreeniä ja stevia-lakuja

Heräsin aamulla kroppa kankeana, joten aloitin päiväni 20 minuutin kotizumba vatsatreenillä ja sen lisäksi 20 minuutin bodybalance videolla. Aamupuuron pyöriessä mikrossa tein vielä lisää venyttelyjä. Päivän hyötyliikunta tuli suoritettua Prismassa :D.

Kaupan jälkeen illalliseksi/iltapalaksi
kurkkua, tomaattia, roomansalaattia,
kalkkunaleikettä ja cashew-pähkinöitä.

101 Rasvanpolttotreeniä ja dieettistrategiaa naisille -kirjassa roomansalaatista sanotaan mm. näin:
"Roomansalaatin tummanvihreät lehdet ovat terveellisempiä kuin kaikki muut salaattilajit yhteensä, sillä se sisältää enemmän K-vitamiinia, jota kehosi tarvitsee luukudoksen säilyttämiseksi...... Roomansalaatti sisältää myös B-ryhmän vitamiinia folaattia eli foolihappoa, jota tarvitaan anemian estämiseksi.... Vain yhdestä kupillisesta roomansalaatista saat 75mg folaattia, mikä on naiselle lähes 25% tarvittavasta päivittäisestä annoksesta."

Kaupasta tarttui mukaan cashew-pähkinöitä ja
karkkihyllystä tein löydön: stevia-lakuja.

Haribon sadan gramman stevia-lakupussi sisältää energiaa 185kcal, proteiinia 8,1g, hiilareita 16g joista sokereita 2,5g, rasvaa 0,1g, ravintokuitua 48,6g ja natriumia 0,25g. Stevia-lakuissa on 40% vähemmän kaloreita kuin tavallisessa lakritsissa.
Itselläni on iso ikävä irtokarkkeja ja siihen tämä pussi oli kyllä hyvä löytö. Pidin mausta, mutta eihän se toki aidolle lakulle vedä vertoja. Näitä nyt kuitenkin pystyn syömään hyvällä omalla tunnolla. Pussi on myös pieni, joten ei tule vedettyä mitään älyttömiä määriä kaloreita napaan karkinhimossa. Steviasta voi lukea täältä.

Punnitustulos: -0,2g. Koko viikon paino oli tasan 69 ja sitten eilen ja tänään hieman yli. Noh, kunhan lähtee. Tarkkasilmäisimmät ovat varmaan huomanneet, että poistin -20kg vuodessa laskurin sivupalkista ja tilalle tuli uudenlainen laskutapa. Johtuu ihan siitä, että aloin ottaa asiasta stressiä ja sitä haluan tässä projektissa välttää. Tuo 20 kiloa tulee jokatapauksessa lähtemään niin en aio ottaa asiasta sen suurempia paineita. Tällä hetkellä motivaatio on korkealla, terveellinen ruoka houkuttelee enemmän kuin epäterveellinen, herkuttelen myös mutta kohtuudella, treenit kulkee (tälläkin viikolla olen liikkunut joka päivä) ja mieli on virkeä. Toisinsanoen kaikki on hyvin ja vielä parempaa on tulossa :). Painonpudotus projekti jatkuu lihasmassan kasvatuksen ohella kuten tähänkin asti. Vaa'an lukemaa tärkeämpänä pidän kropan kiinteytymistä, lihasmassan kasvua sekä rasvaprosentin pienenemistä.

Huomenna taas salille ja toivottavasti pääsen myös infrapunasaunan lämpöön hellimään lihaksiani.
Ihanaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit