Motivaatiosta

Tänä aamuna tuli todettua, että onneksi sitä on! Teen viikkosuunnitelman treenien osalta sunnuntaisin ja täksi aamuksi paperilla luki "aamuaero kuntopyörällä". Ei siinä muuten mitään, mutta kun jätkä päätti olla nukkumatta. Huutoa, huutoa, huutoa ja taas huutoa. Hän ei tunnu aina pitävän siitä, että äiti ei enää ota viereen nukkumaan... (kohta kaksi viikkoa nukkunut omassa sängyssään KOKO yön.. tai no nukkunut ja nukkunut..) Niin.. itse pääsin sänkyyn puoli kolmelta enkä tosiaankaan saanut nukkua aamuun asti rauhassa... voihan Haukotus. Ja eikös esikoisellekin iskeny flunssa... Huhheijaa. Eipä auttanu itkut eikä muutkaan, kun paperissa niin lukee niin se on sitten poljettava. Lapsille muroja ja maissinaksuja "viihdykkeeksi" ja 45 minuutin tavoite pyörän asetuksiin.

Huomenta! Hiki!
Lapset dvd-kaapin kimpussa...
Kummasti tuo polkeminen tuntuu helpommalta, kun katsoo
samalla Huippumalli haussa -ohjelmaa ;)




Ootteko koskaan koittanu ottaa itsestänne kuvaa kuntopyörää polkiessa..
ei oo niin helppoa kun luulis :D

45 minuutissa matkaa kertyi tasaisella vauhdilla (vastus 5) 16,07 kilometriä.

Wikipediassa motivaatiota kuvataan näin: "Psykologiassa motivaatio on käyttövoima, joka on kaikkien eliöiden toiminnan syynä..... Motivaatiosta voidaan sanoa sen olevan toiminnan voima. Se suuntaa ja virittää suoritukseen, joka onnistuu ihmisen valmiuksista riippuen. Motivaatiotaso vaihtelee eri tilanteissa ja eri aikoina hyvin paljon. Motivaatio on käyttäytymistä virittävien ja ohjaavien tekijöiden järjestelmä. Motivaatio on se psyykkinen tila, millä vireydellä, aktiivisuudella ja ahkeruudella yksilö tietyssä tilanteessa toimii saavuttaakseen tavoitteensa. Motivaatiosta riippuu, millä halulla ihminen käyttää omia resurssejaan työn suorittamiseksi. Motivaatio tulee motiiveista ja niiden aikaansaamasta tilasta tulee motivaatio."

Omien kokemuksien mukaan tuo motivaatiotason vaihtelu pitää todellakin paikkansa (eihän sitä muuten olisi tullut lihottua oikeen kunnolla jos motivaatio olisi aina ollut kunnossa...). Mutta nyt on ollut ihana huomata, että päättäväisyys palkitaan. Olen "suorittanut projektia" omaan tahtiin, omien resurssieni mukaan ja vaikka huonoja päiviä on mahtunut joukkoon niin pääsääntöisesti motivaatio on pysynyt yllä koko ajan. Jokaisen on mietittävä minkä vuoksi mitäkin tekee, ilman päämäärää on hankalampi toimia. Olen löytänyt oman motivaation lähteeni, toisen motivaatiota kun ei voi ikävä kyllä lainata, ja tällä kertaa se toimii :). Pääkoppa ja sen uudelleenjärjestely on kyllä ollut tämän elämäntaparemontin suurin pala purtavaksi. Ei se treenaaminen ja ruokailuasiatkaan helpolla tule, mutta mieli on niin vahva että jos se ei ole kunnossa on mikä tahansa projekti valmis kosahtamaan.

Netistä löytyi myös "Näin löydät sisäisen motivaatiosi"- artikkeli Talouselämän sivuilta.

Sisäinen motivaatio tekee ihmeitä
  • se auttaa kohdentamaan tarkkaavaisuutta ja keskittymistä
  • se edistää asiantuntijuuden syntymistä
  • se lisää sitkeyttä: sisäisesti motivoitunut ei syytä olosuhteita
  • se liittyy luovuuden käyttämiseen työssä







Itseäni motivoi jo saavutetut tulokset sekä mielikuva treenatusta minästä. Myös hyvä olo, takaisin saatu itsevarmuus ja jaksaminen motivoivat. Sekä tietysti vaatteet ;) On ihanaa vihdoin mahtua vaatteisiin joista aikaisemmin on vain haaveillut (ehkä siksi mekkomania on vallannut vaatehuoneeni :D ). En tavoittele mallinmittoja (ei se kyllä edes olisi mahdollista, tämä akka kun ei pituutta enää kasva) enkä myöskään kisalavoja, mutta lihaksikas vartalo on se mihin tähtään. Toki osaan nauttia olostani jo nyt ja olen onnellinen saavutetuista tuloksista, mutta vielä ei olla tavoitteissa.

Mikä motivoi juuri sinua?

Ps.

Mää sain rakkaalta kukkia <3

Kommentit

Suositut tekstit