Lauantaitreeniä ja pohdintoja

Lauantaina pidin salitreenipäivän. Aikaa salilla meni 1h 40 min ja siinä ajassa oli alkulämmittely, etureidet~hauis~vatsa-treeni ja aerobinen treeni siihen päälle + venyttelyt. Kaloreita paloi sykemittarin mukaan yhteensä 569. Treeni oli kaikin puolin onnistunut, koska paransin tulostani kapeassa smith kyykyssä ja hauiskäännössä niin tangolla kuin taljassakin :).

Alkulämmittelyssä matala lauta,
jumppakeppi ja 6 kilon kahvakuula

Pohdiskelin viikonloppuna myös hieman kateutta mitä ikävä kyllä taitaa esiintyä juurikin naisten keskuudessa. Blogeja selatessa törmää harmillisen usein kateuteen mikä esiintyy pilkkaavina tai arvostelevina kommentteina. Ja todennäköisesti jokainen tietää miltä tuntuu kun joku katsoo päästä varpaisiin silmissään ilme "mikäköhän tuokin on". En tajua miksi oma saamattomuus käännetään vihamielisyydeksi niitä kohtaan jotka tekevät hommia kroppansa eteen. Tottakai olen itsekin kaihoten katsonut treenattua naista ja ajatellut "voi kumpa minäkin näyttäisin tuolta", mutta mielestäni se on "positiivista kateutta" joka ainakin minussa aiheuttaa "perkele minähän näytän vielä tuolta"-treeniasenteen "haista sinäkin..."-kommenttien sijasta. Voin ihan julkisesti myöntää, että minulla on "sali-idoleja". Sali-idolini ovat minulle tuntemattomia, treenattuja naisia joihin törmään usein kuntosalilla. Heidän kropastaan näkee, että salilla on tehty muutakin kuin juoruttu kaverin kanssa ja kahvipöydässä on kieltäydytty joskus siitä pullastakin ;). Heidän treeniään on ilo seurata vierestä jo ihan siitäkin syystä, että treenattujen naisten treenistä voi ottaa vinkkejä omaan treeninsä, oman tason mukaisesti tietysti.

Toinen pohdintani liittyi painonpudotukseen. Minulta on nyt yllättävän moni tuttu kysynyt "mitä sä teet"? Tarkoittaen siis sitä, miten olen saanut pudotettua niin paljon painoa. Olen vastannut jokaiselle, että "liikun enemmän sekä syön vähemmän kuin ennen" tai "kulutan enemmän kuin syön". Vastaus tuntuu monesta olevan aika tylsä tai lähes pettymys, mutta kun se on totuus. Moni selvästi odottaa vastauksen olevan esimerkiksi "pussikeittodieetti" tai jokin muu erikoisempi kuin se että syön normaalia ruokaa, mutta vain vähemmän kuin ennen. Lotta Backlundin ruokamotto: " Tylsältä kuulostavat laihdutusneuvot toimivat parhaiten" pitää ainakin minun kohdallani paikkansa :D.

Mietiskelin myös seuraavia tavoitteitani, sitten kun se -20 kiloa on saavutettu. Totesin että haluan pystyä käyttämään sortseja niin salilla kuin muuallakin arjessa ilman, että minua hävettää. Haluan myös ne kauan haaveilemani treenatun näköiset olkapäät sekä kunnon haban. Ja tietysti litteämmän vatsan ja pyöreän peban ;) Eli koko vartalon armotonta rääkkäämistä salilla tiedossa siis tästä eteenpäinkin :)

Seuraavat kuvat googlen kuvahausta.



Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit