"Infris"

Ihan alkuun perjantain punnitustulos: 67,9kg. Viikossa lähti siis 0,6 kiloa. Navan kohdalta katosi sentti.

Kävin kokeilemassa lauantaina infrapunasaunaa ensimmäistä kertaa, kun ystävä sai houkuteltua mukaan. Tykkäsin kyllä kovasti ja aion mennä mahdollisimman pian uudestaan :) Tein salilla ensin etureidet ja hieman hauiksia (treenissä paloi sykemittarin mukaan noin 200 kaloria) ja sen jälkeen 25 minuuttia loistavaa juoruamisaikaa infrapunasaunassa ;)

Teksti ja kuva ja Women'sin sivuilta:


Infrapunalämmön vaikutukset
Miksi infrapunalämpö on niin ainutlaatuista?
Infrapunasaunan lämpö on samaa kuin auringon lähettämä lämpö. Se on myös samaa kuin kehomme tuottama lämpö esim. liikunnan seurauksena. Pitkäsäteinen infrapuna menee syvälle kehoon ja muuttuu valoenergiasta lämpöenergiaksi. Lämpövaikutus avaa hiussuonet ja lisää ääreisverenkiertoa.

Miten syvälämpö toimii?

Aerobisen liikunnan tavoitteena on kohottaa sydämen lyöntitiheyttä ja lisätä aineenvaihduntaa mikä lisää verenkiertoa ja parantaa kuntoa. Tällä tavoin kalorit kuluvat ja paino alenee. Laajat tutkimukset ovat osoittaneet että altistuminen infrapunasäteilylle tekee saman vaikutuksen kuin liikunta. Syvälämpösäteet menevät kehoon 4-5 cm syvyyteen. Sydämen lyöntitiheys kohoaa ja verenkierto vilkastuu. Keho viilentää itseään tuottamalla hikeä ja sydän pumppaa verta nopeammin.

Verrattuna tavalliseen saunaan infrapunalämpö tuottaa 2-3 kertaa enemmän hikeä. Vaikka hikoillen menetetty neste voidaan korvata veden juonnilla, kaloreita ei korvata. Asiantuntijat uskovat että syvälämpösäteily vie tehokkaasti myrkyt kehosta poistamalla rasvaa jota tarvitaan myrkkyjen laimentamiseen. Syvälämpö liuottaa rasvan hikeen, joka vie sen pois kehosta. Helpoiten tämä tapahtuu käyttämällä päivittäin infrapunasaunaa. Sen käyttö vastaa 5 - 10 km lenkkiä ja hikoilu poistaa syvältä kehosta myrkkyjä, jotka voivat olla monenlaisten tautien aiheuttajia.
Infrapunalämpö vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Se auttaa paranemisessa, jos sinulla on: 
  - nivelkipuja, selkäkipuja, lihasjännitystä, liikunnan jälkeistä kipua
  - poskiontelotulehdus
  - kylmät sormet ja varpaat, säärihaava, astma, palohaava
  - psoriasis tai muu ihosairaus, acneiho
  - ylipaino, vatsakipuja, diabetes, syyliä
  - selluliittia, unettomuutta, flunssaa 


Kommentit

  1. Hieno tulos viikkoon! :) Hyvähyvä! Mäkin tykkään käydä infrapunasaunassa, kun on vapaapäivä tai ei kiirettä treenin jälkeen :) (luen yleensä lehtiä siellä jos olen yksin ;D) Pitäisi ottaa uudestaan tavaksi tuo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä viikolla taitaa tulla "korjaus" viime viikon tuloksiin, sen verta lähti lapasesta tuo mässytys kun lapset oli yökylässä ;D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit