Muistutus maltista

Kuntosalilta sai napata mukaansa K&F Kuntosali & Fitness 1/2013 lehden. Tänään aamukahvilla (klo 13... )  ehdin sitä hieman selailla. Pääkirjoitus oli itselleni loistava muistutus maltista mitä tulee painonpudotukseen. Vaikka asian tietää niin kummasti se tuppaa välillä unohtua kun vaan miettii omaa vaa'an lukemaa ja sitä mitä sen haluaisi olevan.
Päätoimittaja Ari Katajisto kirjoitti näin:
"...Vaikka kaikkien on hyvä muistaa, että alun suuresta painon pudotuksesta suurin osa selittyy ylimääräisten nesteiden poistumisesta kehosta. Mutta kun nopeaa pudotusvaihetta kuluukin 3-4 viikkoa, ketoosissa palaa paljon niin rasvaa kuin valitettavasti myös lihasta. Tätä nopeaa ketoosin avittamaa vaihetta kritisoivat monet. Kuitenkin suurimmalle osalle fitness- ja kehonrakennustyylinen kilo kuukaudessa ei ole tarpeeksi motivoiva. Kyllähän mieli on hieman apea, jos on kuukauden tsempannut ja vaaka näyttää, että paino on pudonnut 126:sta kilosta 125:en. Monelle tulee mieleen ne mukavat illat kavereiden kanssa ja on selvää että 126 kiloa mukavan, ehkä viisi vuotta lyhemmän elämän pauloissa on houkuttelevampi kuin koko ajan ruokaa vahtiva, iloton elo 120 kiloisena..." (Loput pitkästä tekstistä voi lukea kyseisestä lehdestä.)

Tämän tekstin luettuani muistin jälleen miten onnellinen olen pysyvästä elämänmuutoksesta (oppiminen kyseisen asian suhteen toki jatkuu ja kehittyy koko ajan). Projektini etenee ehkä monen silmissä hitaasti, mutta itselleni -14 kiloa ja vaatekokojen pienentyminen sekä senttien kariseminen kahdeksassa kuukaudessa on mahtava saavutus! Tajusin jälleen etten halua pudottaa painoani nopeasti dieetin turvin, koska sokeasti jotain ohjetta noudattamalla en samalla opettelisi uudenlaista syömistä ja elämäntapoja. Tiedän että jos olisin dieetillä sen loputtua palaisin takaisin vanhaan syömiseeni ja humps, kaikki kilot tulisivat takaisin hyvässä lykyssä korkojen kera. (Toki juuri jokin dieetti ja nopea pudotus heti alussa on monelle suuri motivaattori ja kannustaa uusien syömistapojen opettelussa. En siis kritisoi dieettejä yleisesti vaan pohdin asiaa vain omalta kannaltani.)

Maltan siis mieleni ja jatkan samaa rataa. Kunhan rasvaprosentti pienenee ja lihasmassa kasvaa niin suuntani on oikea :).

Kommentit

Suositut tekstit