Punnituspäivä ja zumbailua

Perjantai on punnitus- ja mittauspäivä facebookiin perustamassani laihdutus/tsemppaus ryhmässä.
Tänä perjantaina vaaka näytti 77,4kg, joten laihduin viikossa 1,5 kiloa. Mittaan vyötärönympäryksen navan kohdalta, varmistaakseni että mittaan samasta kohdasta joka kerta ja viikossa ympäryksestä oli sulanut sentti pois.

Olen nyt kuudessa viikossa (eli siitä kun aloitin projektini) laihduttanut 6,2 kiloa ja ympäryksestä on lähtenyt 5 senttiä. (Mittasin kroppani jo toukokuussa, mutta projektin aloitin kunnolla vasta kesäkuussa.) Toukokuusta lähtien vyötäröltä on lähtenyt siis 6 senttiä.

Laihduttaminen on onnistunut ruokapäiväkirjan avulla. Lasken kalorit kaikesta mitä syön ja seuraan kalorilukemaa koko päivän. En kiellä itseltäni herkkuja (roskaruoka, karkit, suklaa, jäätelö, kahviherkut jne.) vaan mahdutan ne kaloreihini. Jos siis tiedän, että illalla haetaan pitsaa säästelen kaloreitani aikaisemmin päivällä. Jos treenaa tämä tapa ei ole järkevä, mutta näin aluksi kun olen vain pudottanut painoa tapa toimii loistavasti ainakin omalla kohdallani.

Tämän päivän tarvikkeet. Ruokapäiväkirja kulkee kalenterin kanssa kätevästi mukana .

Mies jäi tänään ylitöihin, joten ehdin hyvin tekemään Zumban 20 minuuttia kestävän vatsatreenin. Treeni on tosi tehokas ja zumbaaminen on niin hauskaa, että jaksan kaivaa levyt aina uudestaan ja uudestaan laatikosta.  Hiki nousee pintaan jo ekan biisin aikana ja syke pysyy yllä koko treenin. Alkuvuonna 2011 sain viitisen kiloa pois juurikin zumban avulla ja nytkin laitan jonkin zumba treeneistä dvd-soittimeen ainakin kerran viikossa. Suosittelen lämpimästi hankkimaan zumba paketin kotiin, varsinkin jos pitää tanssimisesta tai tanssillisista jumpista :).

Kommentit

Suositut tekstit