Blogin aloitus: taustatietoja

Pullamössö (siis minä) on 26-vuotias kahden lapsen äiti,  tyttö syntynyt 2009 ja poika 2012.

Olin jo yläasteella ylipainoinen, mutta laihduin ne pois yhtäkkiä ja 17-vuotiaana en painanutkaan kuin 58 kiloa (sen aikaisia valokuvia katselee haikeudella!), pituutta löytyi silloin niinkuin nytkin 167 senttiä. Seurustelusuhteen ja kotoa pois muuttamisen myötä paino alkoi taas pikkuhiljaa kerääntyä. Sinkkuaikana paino todennäköisesti taas hieman laski. Uuden (nykyisen) parisuhteen aikana paino taas hieman nousi. 

Molempien raskauksien kilot ovat jääneet synnärille, mutta esikoisen vauva- ja taaperoaikana lihoin paljon. Suurimmillani olen ollut syksyllä 2010. Alkuvuodesta 2011 sain painoa pois viitisen kiloa ennen uutta raskautta. 

Nyt menossa on uusi vauva-aika (poika 4kk) ja päätin, että sama ei toistu! Viimeksi tekosyynä oli se, että kohta olen kuitenkin taas raskaana, miksi vaivautua treenaamaan itseään kuntoon, kun kohta kroppa taas levahtaa. (Naurettava tekosyy, tiedän!) No, asiat sitten yllättäen mutkistuivat, kun selkä pamahti ennen puoltaväliä raskautta ja lääkäri löi kiellon fyysiselle rasitukselle. Sitten kävikin niin, että poika ei saanut lupaa syntyä normaalisti, joten jouduin sektioon. Ensimmäiseen kuukauteen en saanut nostaa kuin vauvaa (kauheaa olla nostamatta esikoistaan...) ja treenata ei saanut ennen jälkitarkastusta mikä oli toukokuussa. Jälkitarkastuksen jälkeen meni jonkun aikaa ennen kuin tunsin, että kroppa tuntuu edes hieman omalta. Aluksi esikoinenkin painoi aivan älyttömästi, kun en ollut voinut nostella häntä kunnolla ainakaan pariin kuukauteen (raskauden loppuaikana minusta ei ollut edes kauppakasseja kantamaan ison mahan ja selkävian takia). Liikkuminen piti aloittaa rauhallisesti omaa kroppaa kuunnellen ja vieläkin pitää olla tarkka vatsanseutua treenatessa (toisin sanoen jos leikkausalue ilmoittelee itsestään on treeniä kevennettävä tai lopetettava se kesken). Onneksi leikkaushaava ei ole vaivannut enää vähään aikaan, joten olen voinut liikkua haluamallani tavalla.

Tämän projektin aloituspainoni oli 83,6 kiloa eli painoindeksi oli 30 eli merkittävän lihavuuden puolella. Olen onneksi ehtinyt alkupainosta jo laihtumaan muutamia kiloja ja painoindeksi on pudonnut lievän lihavuuden puolelle, mutta edistymisistä lisää sitten myöhemmin.

Pitkä matka on edessä painonpudotuksen suhteen ja sen jälkeen se todellinen työ vasta alkaa; painonhallinta normaalipainon ylläpitämiseksi.

Kommentit

  1. Kuulostaa niin tutulta toi ajatus, että turhaan lasten välissä laihduttaa.
    Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit