Löpinää

Olen jonkin aikaa pyöritellyt mielessä postausta painonhallinnan ja treenaamisen kannalta hyödyllisistä ruoka-aineista, mutta en tunnu saavan mitään järkevää runkoa aikaiseksi. Proteiineista, hiilareista tai hyvistä rasvoista en ala kirjoittamaan, niitä tekstejä on maailma täynnä :) Mutta eräs aine ja sen tärkeys on aikaisemmin mennyt itseltänikin täysin ohi, nimittäin magnesium. Kyllä sitä varmasti on hiukan ollut jossain monivitamiinien joukossa, mutta en ole kyseiseen aineeseen kiinnittänyt koskaan huomiota. En ennen superdieettiä. Yhtenä lisäravinteena dieetissä on magnesium. Ja sitä sitten tottakai ostin ja aloin popsia, ja vasta parin viikon käytön jälkeen aloin netistä etsiä kyseisen aineen hyötyjä. Ajattelin jakaa tiedon tiivistettynä teidänkin kanssa.

"Yksi tärkeimmistä aineista painonhallinnassa on magnesium, jota tarvitaan yli 300 kehon reaktiossa, kuten aineenvaihdunta, entsyymit, energiantuotanto ja tukirangan kasvu. Magnesiumin puutos on syynä moniin nykypäivän sairauksiin ja vaivoihin.
Magnesiumin rooli painonhallinnassa on merkittävä:
  1. Magnesium auttaa kehoa pilkkomaan, sulattamaan ja käyttämään hyväksi proteiineja, rasvaa ja sokereita.
  2. Magnesium on välttämätöntä insuliinin toiminnalle, jotta glukoosi läpäisee solukalvon.
  3. Magnesium auttaa estämään ylipainogeenien toiminnan."

"Magnesiumia tarvitaan muun muassa:
  • kehon parantumiseen, koska sillä on soluja uudistava vaikutus
  • kalsiumin imeytymiseen
  • energiatuotantoon sekä sydämen ja verisuonien terveyteen
  • rauhoittamaan hermostoa ja parantamaan unta
  • ehkäisemään ja parantamaan lihaskramppeja, suonenvetoa, vanhuuden vapinaa ja ikääntymissairauksia
  • auttamaan erilaisissa iho-ongelmissa, kuten psoriasis ja akne
  • vahvistamaan hiuksia ja kynsiä
  • poistamaan myrkkyjä kehosta"
"Magnesiumilla ja erityisesti sen puutteella voi olla kauaskantoisia seurauksia terveydelle.
  • Magnesiumin puute lisää riskiä sairastua syöpään (lähes kaikilla vakavasti syöpäsairailla voidaan todeta hypomagnesimia).
  • Leikkausten jälkeisten komplikaatioiden on todettu vähentyneen huomattavasti, kun operaatiota ennen ja sen jälkeen on huolehdittu elimistön magnesiumtasojen ylläpidosta.
  • Magnesiumista on apua diabeteksen ja metabolisen oireyhtymän hoidossa, ja se myös ehkäisee niiden syntyä alentamalla insuliiniresistenssiä. Ilman magnesiumia haima ei pysty tuottamaan riittävästi insuliinia kontrolloimaan verensokeria.
  • Magnesium toimii sydänlihaksen voitelu –ja ravintoöljynä. Mutta ennen kaikkea se ehkäisee sydänlihasta kalkkeutumasta.
  • Moni sydänkohtaus saa alkunsa magnesiumin puutteesta.
  • Magnesium tasapainottaa kolesterolia ja on välttämätön umpieritysrauhasten toiminnalle.
  • Magnesiumlisä auttaa stressiin ja depressioon, sekä ehkäisee niiden syntyä.
  • Kalsiumin nauttiminen ilman magnesiumia aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä."

Magnesium auttaa myös treenistä palautumiseen. Ja mistään kalliista tuotteestahan ei ole kyse, esim prismassa vahva magnesium 140 tabletin purkki (yksi päivässä) maksaa 6,95€ :) 
Kyseinen lisäravinne jää kyllä pysyvästi omaan ruokavaliooni. 



Ja sitte ihan muuhun asiaan. Olen innostunut katsomaan Dieetit vaihtoon ohjelmaa. Ohjelmassa yksi erittäin lihava ja yksi erittäin laiha henkilö asuvat viisi päivää saman katon alla ja vaihtavat dieettejään. Lihava koittaa pärjätä minimaalisilla annoksilla ja laiha koittaa ahtaa itseensä valtavia annoksia. Ideana, että molemmat henkilöt tajuaisivat oman toimintansa järjettömyyden. Ohjelma antaa kyllä perspektiiviä siihen omaankin syömiseen. Ei ole järkeä ahtaa rasvaisia ja sokerisia ruokia, mutta mikään nälkäkuurikaan ei ole tie onneen. Katsookos joku muu kyseistä ohjelmaa? Ja tykkäättekö seurata laihdutus/kuntoilu ohjelmia? 

Dieetit vaihtoon
Googlen kuvahaku

Ja vielä mietelause tälle päivälle. Muistakaa jahdata unelmianne!


Kommentit

  1. Magnesium on kyllä monihyödyllinen! Itsekkin syön sitä joka päivä vaikka mun pelini on niin sanotusti jo pelattu, mutta saahan sitä koittaa pidentää ikäänsä kaikin keinoin :)

    VastaaPoista
  2. Mulla on kans magnesium ollut käytössä säännöllisesti keväästä lähtien. :) Taisi mullakin tulla tutuksi Fitfarmin kautta! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit