Kehonkoostumus mittaustulokset

Tämä piti laittaa jo eilen, mutta netti pätkäisi sitten tietysti juuri ennen julkaisua...

Kävin eilen (6.3) kehonkoostumus mittauksessa Women'silla. Viimeksi kävin 5. marraskuuta, joten väliä tuli sopivasti neljä kuukautta. Tässä uudet tulokset (suluissa 5.11.2012 tulokset):

Paino 69,5kg (73,7kg)
Rasvaprosentti 33,1% (37%)
Painoindeksi 24,9 (26,4)
Lihasmassa 29,6% (27,8%)
Sisäelinrasvan taso 5 (5)
Lepoaineenvaihdunta 1429 (1465)

Elikkäs neljässä kuukaudessa:
  • painosta lähtenyt 4,2 kiloa
  • rasvaprosentti pienentynyt 3,9 % 
  • painoindeksi pudonnut 1,5
  • lihasmassa suurentunut 1,8%
  • sisäelinrasvan taso on pysynyt samana
  • ja lepoaineenvaihdunta pienentynyt 36 kalorilla
Painoindeksi putosi ylipainoisen puolelta normaalipainon puolelle :). Rasvaprosentti on juuri ja juuri vielä korkean puolella (normaali minun iässä on 21.0-32.9). Luustolihasprosentti on vielä normaalin ihan yläkäyrällä (korkea lihasmassa olisi 30,4-35,3%).

Selvisi myös syy painoni junnaamiseen kuntosaliohjaajan kanssa jutellessa käydessämme tuloksia ja tavoitteita läpi. Mä syön ihan liian vähän!! Minä pässi olin ottanut tuon noin 1400 kaloria "ohjenuoraksi" vaikka kyse on LEPOaineenvaihdunnasta. Kun kerrottiin tuo lepoaineenvaihdunta aktiivisuustasollani niin ohhoh, tulokseksi saatiin 2430 kaloria per vuorokausi. Siitä 500 kaloria pois, koska haluan vielä laihduttaa niin tulokseksi saadaan noin 1900 kaloria! No ompas kumma että paino junnaa, kun akka ei ole tajunnut syödä tarpeeksi! Kroppahan käy jo säästöliekillä ja koittaa raukka hengenhädässä pitää painoa yllä... voihan ketarat. Täytyy kyllä myöntää, että olin alkanut tätä säästöliekki juttua hieman jo epäillä, koska ei ne syömiset nyt niin retuperällä ole olleet, mutta en tiennyt miten olisin asiaa korjannut. Mutta nyt on ihanan kuntosaliohjaajan myötä saatu vinkkejä ruokavalion kalorimäärän nostattamiseksi, joten nuo tavoitteesta puuttuvat 4,5 kiloa pitäisi kyllä hyvinkin ehtiä pudottamaan määräaikaan mennessä :).

Tiistaina lupailin tekeväni keskiviikkona kunnon treenin. Noh... ystävältä tuli hetki ennen kuntosalille lähtöä muistutus illan korukutsuista. Olin ihan unohtanut koko jutun! Mittauksen jälkeen ei jäänyt kuin kymmenen minuuttia enää treeniaikaa, joten käytin nekin sitten hyödyksi. Tein taaksepotkua (pakarapotku) 3x 12 toistoa 60 paunalla per puoli ja reisiloitonnuksen että -lähennyksen molemmat 12/40lb, 12/45lb, 12/50lb.

Olen kyllä aivan fiiliksissä mittauksen tuloksista! :) 

Loppuun vielä iiiihhhana eilinen aamulook ;)



Kommentit

  1. Hyvä kun otit asian puheeks ohjaajan kanssa. Välillä sitä ei itse tajua mistä kiikastaa. Nyt varmasti saat taas homman rullaamaan :D Jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, en nähny metsää puilta :D Täytyy katsella nyt pari viikkoa mihin suuntaan tässä taas mennään :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit