Motivaation keräystä

Otsikko sinällään saattaa olla hieman harhaanjohtava. Kuulostaa siltä kuin motivaatio olisi nollissa, päinvastoin. Tällä hetkellä motivaatio on korkealla, mutta haluan tavallaan kerätä sitä nyt "varastoon" tulevaa puolen vuoden "rykäisyä" varten. Toki motivaation pitäisi pysyä yllä myös dieetin alkuun saakka, ei ole mitään järkeä kerätä rasvavarastoja tai antaa kuntonsa pudota alaspäin.

Mieliteoille tulee kuitenkin varmaan annettua astetta helpommin periksi. Olen erittäin perso karkille ja kävinkin perjantaina hakemassa viikonlopuksi ison säkin irtokarkkeja ajatuksella "kohta ei puoleen vuoteen syödä välttämättä yhtäkään". Toisaalta ihan hölmöä, mutta itselläni tämä jostain syystä kasvattaa sitä motivaatiota. Viikonloppuna kävin myös viihteellä luokkakokouksen merkeissä ja voi arvata kuinka hyvin sitä tuli seuraavanakin päivänä syötyä... Nyt olo onkin nuutunut, väsähtänyt ja turvonnut. Kroppa antaa heti palautetta siitä mitä on sen polttoaineeksi annettu. Säännöllisen syömisen, lautasmallin mukaisen tai dieetin mukaisen ruokavalion, liikunnan ja kunnon yöunien jälkeen olo on "hippasen" erilainen. Osaltaan tämä pöhöttynyt olemus kasvattaa sitä motivaatiota. Rankasta treenaamisesta ja puhtaan ruuan syömisestä aiheutuva energinen ja raikas olo auttavat jaksamaan dieetin jatkamista, varsinkin jos muistaa tämänhetkisen olotilan... Ja kuten joku viisas on sanonut: "mikään ei maistu niin hyvältä kuin hoikkuus tuntuu". Tämän koitan itsekin muistaa.

Saan motivaatiota myös toisten onnistumistarinoista, kuvista (varsinkin ennen ja jälkeen kuvista), blogeista ja lehdistä sekä televisio-ohjelmista. Treeniblogeja tulee luettua aika paljonkin. Tällä hetkellä kahlaan myös läpi vanhoja Painonvartijat- ja Sport- lehtiä, joita sain ison kasan. Jutta ja puolen vuoden superdieetti on tällä hetkellä telkkariohjelmien ykkönen. Siitä saa myös vertaistukea jo etukäteen: "joku muukin on selvinnyt puolen vuoden dieetistä ja saanut mahtavia tuloksia". Myös kuvat treenatuista ihmisistä ja "iskulauseet" kuvien kera toimivat itselleni motivaation lähteenä. Tässä niistä muutamia: (kuvat löytyneet facebook sivujen kautta)








Kaksi vuotta sitten en uskaltanut edes haaveilla mistään treenatusta vartalosta. Haaveilin vain laihtumisesta. Mutta mitä enemmän sitä saavuttaa sitä enemmän haluaa päästä vieläkin pidemmälle. Kaksi vuotta sitten en olisi voinut ajatellakaan tiukkaa dieettiä, silloin ajattelin vain vähentäväni herkuttelua. En myöskään uskonut hurahtavani salitreenaamiseen, silloin ajattelin vain lisääväni hiukan liikuntaa. Jos joku olisi silloin sanonut, että parin vuoden päästä neljä kertaa viikossa lihaskuntotreeniä ja siihen kaikki muu liikunta päälle tuntuu minusta normaalilta olisin nauranut vedet silmissä. Jostain sitä on kuitenkin aloitettava ja nyt vuosi ja 8 kuukautta myöhemmin tavoitteet ovat korkealla. Sana "jos" on vaihtunut sanaan "kun". Turha jossitella, nyt mennään eikä meinata :)








Kuten Maltti ja Valttikin sanovat (yksi lasteni lemppariohjelmista) "Maltti on valttia". Unelmistaan ei kannata luopua vain siksi, että niiden saavuttaminen on välillä hankalaa tai raskasta. Päivä kerrallaan kohti tavoitetta, aivan sama kuinka kauan siinä kestää :) Ja kun tavoitteet on saavutettu niin sitten onkin jo uudet tavoitteet mielessä ;)

Mahtavaa viikkoa kaikille! Mikä on sinun tavoitteesi?


Kommentit

Suositut tekstit