Ensimmäinen vuosi

Ja heti alkuun haluan muistuttaa, että kerron asioista omasta näkövinkkelistäni ja omien tuntemusten/ajatusten perusteella. Kuten blogin tiedoissakin lukee kerron oman tapani olla, tehdä ja syödä. En arvostele muiden tapaa, jokainen tehköön  tavallaan.

Kuvat googlen kuvahaku.
Opettelua, haparointia, oivalluksia, onnistumisia, takapakkeja ja muutoksia. Näitä kaikkia on mahtunut ensimmäiseen vuoteen elämäntaparemontin parissa. Pullamössöstä on tullut semi-pullamössö jolle tauko kahvakuulasta tai salitreenistä aiheuttaa jo vieroitusoireita. Eli hyvää vauhtia ollaan menossa sinne treenihullun suuntaan ;).



Myös vartalo on muuttunut. Huomattavasti! Vaatekoko on pienentynyt L:stä M:ään. Farkut oli vuosi sitten kokoa 44, nyt saan jo kolmekasit jalkaan, ja kiinnikin ;). Tosin eivät ole vielä kuitenkaan kovin edustavat päällä, joten kooksi voi sanoa 40. Senttejä on karissut niin paljon, että olen laittanut suuren osan vanhoista vaatteistani kiertoon, kun ne eivät enää pysy päällä tai lerpattavat miten sattuu.

Töitä on vielä paljon silti edessä. Vaikka kroppa on muuttunut hurjasti, niin se ei ole lähelläkään siinä kunnossa kuin haluan. Olen myös huomannut, että edistyminen on tuonut mukanaan lepsuilua. Olen jo niin pitkällä, että helpommin on tullut sallittua itselleen enemmän herkutteluja ja kotona treenaaminen tuppaa unohtumaan. Suunnitelmia asian muuttamiseksi on jo tehty, mutta niistä lisää postauksen lopussa.



Dieetillä en ole ollut koko vuonna. Tämä on ollut ihan tietoinen valinta. Halusin opetella ihan uudenlaista syömistapaa (itselleni uudenlaista), sellaista jota voin jatkaa vuosikaudet. Tunnen itseni ja tiedän että dieetin jälkeen palaisin taas vanhoihin kaavoihin, koska en varsinaisesti olisi opetellut uusia tapoja vaan pelkästään noudattanut jotakin ohjetta. Tällä kertaa etenin siis hitaasti, mutta varmasti kohti uusia ja parempia tapoja (ja etenen edelleen). Tämä tarkoittaa siis sitä, etten karsinut mitään kokonaan pois. Syön edelleen siis herkkuja (tähän lukeutuu kaikki pullasta sipseihin ja suklaasta roskaruokaan), mutta olen vähentänyt niitä huomattavasti. Syön siis myös leipää (jota minulta on usein kysytty kuluneen vuoden aikana), mutta enää en kuvittele syöväni "vain leipää" enkä korvaa sillä aterioita. (No, ehkä näin kävi kiireen ja/tai laiskuuden takia muutaman kerran vuoden aikana, muttei enää viikottain :D.)

Vuosi sitten vaihdoin myös ruokalautaseni pienempään ja aloin muutenkin kiinnittää huomiota annoskokoihin ja lautasmalliin. Myös ateriavälit ovat järkevöityneet. Huomasin, että jos päivällä tulee pitkiä taukoja syömisten välillä niin illalla tekisi mieli syödä kaapit tyhjiksi ja makeaa tekee mieli ihan älyttömästi. Myös mitä useammin syö makeaa sitä useammin ja enemmän sitä tekee myös mieli.

Painonpudotus on ollut hidasta ensimmäisen kymmenen kilon jälkeen, mutta tavoitteet eivät ole kadonneet minnekään. Hieman ne ovat tosin muuttuneet. Aluksi halusin pudottaa 20 kiloa vuodessa. Keväällä tavoitteesta puuttui vielä kuusi kiloa ja päätin, etten aikatauluta niiden pudottamista. (Oma painonpudotushistoriani on opettanut, että jos alan stressata kiloistani koko homma lässähtää käsiin.) Minulle on tärkeää, että ne kuusi kiloa (tai no tällä hetkellä noin kahdeksan kiloa, koska olen päästänyt otteen lipsumaan....) lähtevät ja pysyvät poissa sekä se, että lihasmassani kasvaa. Aikataulu on menettänyt merkityksensä.



Eka vuosi pähkinän kuoressa:


  • Päätös remontin aloittamisesta toukokuussa 2012
  • Virallinen aloitus 8.6.2012, lähtöpaino 83,6kg + ensimmäinen kehonkoostumusmittaus (rasva % 44,7 ja lihasmassa % 24,5)
  • Ruokapäiväkirjan aloitus ja kaloreiden laskentaa (muutaman kuukauden ajan)
  • 1.8 kuntosalijäsenyys alkaa
  • 7.9 -10kg!!
  • 9.10 toinen kehonkoostumusmittaus rasva % 39,1 (-5,6%) ja lihasmassa % 26,6 (+2,2%)
  • 5.11 kolmas kehonkoostumusmittaus rasva % 37% (kesäkuun alusta -7,7%) ja lihasmassa % 27,8 (yht. +3,3%)
  • Marraskuun lopussa oma personal trainerin tekemä treeniohjelma
  • Jouluna painossa takapakkia
  • Joulukilot karistettu helmikuussa. Paino käy -15kg pudotuksen puolella.
  • 6.3 neljäs kehonkoostumusmittaus rasva % 33,1 (yht. -11,6%) ja lihasmassa % 29,6 (yht. +5,1%)
  • Kevään mittaan lepsuilua (eli lusmuilua) ja paino junnaa ja pari kiloa jopa hiipii takaisin
  • 30.5 ensimmäinen inbody mittaus (Pt vannotti ettei kehonkoostumusmittauksen ja inbody mittauksen tuloksia voi verrata keskenään, koska kehonkoostumus mittaus on suuntaa antava ja inbody kertoo henkilökohtaisen "totuuden".) Oma fitness indeksini on 89 pistettä.
  • Vuosi remppaa takana, monta asiaa muutettu ja monta vielä muutettavana.

Ja sitten niitä suunnitelmia siitä miten tästä eteenpäin:

  • Huomenna liityn uudestaan kalorilaskurin sivuille ja lasken kiltisti ainakin 2-4 viikkoa kaikki syömiseni. Nyt on pakko saada joku roti syömisiin ja kalorimäärät selville. 
  • Otan kotitreenit taas viikko-ohjelmaan mukaan.
  • Aloitan uudestaan perjantai punnitukset.
  • Mittanauha useammin käyttöön (otin eilen uudet mitat, mutta niitä sitten toisessa postauksessa).
  • Vesipullo alkaa kulkea jatkuvasti mukana ja kaksi litraa päivässä on ehdoton minimi. 
  • Alan nähdä ystäviä useammin myös ulkoilun/treenaamisen merkeissä.
  • Mahdollisimman pian uuteen kehonkoostumusmittaukseen, että saan vuoden tulokset selville.
  • Syksyllä uusi inbody mittaus.



Kiitos kaikille lukijoille tsempistä! Erityiskiitos miehelleni aivan mahtavasta tuesta ja avusta, ilman sinua projektia olisi ollut paljon vaikeampi toteuttaa! <3 Matka jatkuu sillä projekti ei suinkaan ole valmis, joten olet sitten vanha tai uusi lukija niin tervetuloa mukaan seuraamaan projektin seuraavaa vuotta! :)

Kommentit

  1. Sullakin ihan mieletön elämäntapamuutos tapahtunu! :) Vau!

    Hurjasti tsemppiä seuraavaan vuoteen projektin parissa!

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtava juttu ja hyvä kirjotus! Oot saavuttanut jo paljon ja vois jopa sanoo, että oot oman elämäs voittaja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyy myöntää, että olen itsestäni ylpeä vaikka projekti onkin vielä kesken :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit