Ruokapäiväkirja ja tapout

Tällä viikolla iski motivaatio moukarilla päähän. Kokeilin nimittäin juhlamekkoa, jota käytin tammikuussa. Kokeilin myös yhtä toista bilemekkoa. Ja JÖÖSES, että on kroppa keränny rasvaa. Mekkojen sovittaminen avasi silmät kyllä kunnolla sille, minkä olen tiennytkin; painoa on tullut takaisin ja ruokailu on retuperällä.

Tänä aamuna otin kehonkoostumuksen, kropan mitat ja aloituskuvia peilin kautta (mies töissä koko viikonlopun ja ensi viikonkin vähintään 12h per päivä). Aloitin myös ruokapäiväkirjan.



En aio joka päivä laskea kaloreita, mutta kaiken aion kirjoittaa ylös. Ja merkkauskynällä ajattelin merkata herkut (karkit, pullat jne) ja roskaruuat (pitsa, hampparit jne), jotta ruokapäiväkirjaa selatessa saa nopeasti käsityksen kuinka paljon on tullut herkuteltua. Ajattelin myös punnita ainakin osan ruuista, että voin tarvittaessa tarkistaa kuinka paljon kaloreita sitä tulee oikeasti lapattua napaan.

Aloitin myös tapout xt ohjelman, jonka ostin aikoja sitten sittarista alennuksesta. Olen aikaisemmin tehnyt yhden treenin tapoutista. Nyt ajattelin mennä ohjelman mukaan.


Ensimmäisenä ohjelmassa oli cross core combat, kesto 45 minuuttia. Ensi viikon mies on tosiaan niin paljon töissä, etten ehdi salille, joten nyt on hyvä hetki aloittaa tapout. Ja sitten kun ehdin taas salille niin käyn varmaan ryhmäliikunnassa ja skippaan niiltä päiviltä tapoutin. Realistisesti ajatellen en ihan joka päivä ehdi tapoutia tekemään, mutta nyt on pakko lisätä liikuntaa radikaalisti. Vielä on toivoa ehtiä jonkinlaiseen kuntoon pikkujouluiksi, vaikka ei joka suupalaansa kontrolloisikaan ;)


Vastuskuminauha ei tullut tapout paketin mukana, mutta sellaisen olen joskus lidlistä hankkinut. Ja hyvä niin, nimittäin tämänkin päivän ohjelmassa se oli mukana tapout treenissä. (MUOKS! Heh, siivotessa löysin paketin mukana tulleet vastuskuminauhat :D :D )

Pidän tapoutin tyylistä. Ruudussa poukkoilee joukko naisia ja miehiä. Kaikki tietysti hyvässä kunnossa, ja tuntuu uskottavalta että ovat kroppansa tuollaisella treenillä hankkineet. Toki jos niin isoja lihaksia mielii mitä osalla porukasta on niin veikkaampa, että siihen vaaditaan jo kuntosaliakin ja tiukkaa ruokavaliota... Videoilla on myös motivaatiotarinoita ja treenin päätteeksi olo on niin loistava, että siihen päälle kun katsoo motivaatiotarinan, oli se totta tai ei, niin se motivoi lisää. Ohjaus on tietysti englanniksi, mutta treenin tekeminen ei mitään kielipäätä vaadi, koska kaikki liikkeet näytetään ennen kuin ne tehdään. Ruudussa kulkee koko ajan aika, kuinka kauan koko treeni vielä kestää ja kuinka kauan kyseistä liikettä tehdään. 45 minuutin aikana oli kolme juomataukoa, mutta ohjaaja kehottaa pitämään tauon aina kun sitä oikeasti tarvitsee, mutta tsemppaa kuitenkin ettei tulisi luovutettua. Koska kyseessä ei ole mikään mammajumppa niin mielestäni sopii myös miehille tai vaikka pariskunnalle yhdessä tehtäväksi. Tilaa liikkeiden tekeminen vaatii jonkin verran, joten ihan miniolkkarissa saattaa käydä treenin tekeminen hankalaksi. Liikkeet on punnerruksia, lyöntejä, potkuja jne ja isojakin äijiä on ruudussa, niin voisin kuvitella että myös miehet voi tällasesta "kotijumpasta" innostua. Ja mielestäni yhden äijän kyljessä oli jopa tatuoituna Suomen lippu ja suomileijona :D Voihan se tietty olla markkinointikikkakin, mistäs sitä tietää kun tvshop tyyppisestä "tule, osta ja ole paras versio itsestäsi" videoista on kyse :D

Selailin myös telkkarin valikosta erilaisia liikuntajuttuja.





Ihan mukavasti löytyy erilaisia liikuntaohjeita sieltäkin :)

Joten tekosyitä sille, ettei voi kotona treenata ei itselläni ole yhtäkään. Ja niin paljon erilaisia videoita olen haalinut, että ei tarvi tylsistyä yhden ja saman parissa. :)

Vko 38 liikunnat pyöreä 0 ja tällä viikolla tapout 45min. Suunta on ylöspäin... :D

Tästä se taas lähtee, nimittäin se elämäntavan omaksuminen ilman dieettiä. Katsotaan kuinka tällä kertaa käy.

Kommentit

Suositut tekstit