Kahden vuoden aakkoset

Kaksi vuotta elämäntaparemonttia takana. Paljon on opittu ja paljon on vielä opittavaa.

Jossain aikakauslehdessä (en enää muista mikä lehti) julkisuuden henkilöt kertovat elämästään aakkosten avulla. Ajattelin nyt kopioida idean ja kertoa aakkosten avulla ajatuksia viimeisestä kahdesta vuodestani projektin parissa. Joissakin kirjaimissa on enemmänkin sanoja ja joistain en keksinyt yhtään mitään :)


A Aviomies  Aviomieheni on ollut suurin tukija ja kannustaja koko projektissani. Kiitos siitä! Olen koko ajan tuntenut olevani tärkeä, oli menossa sitten "mä oon niin lihava" ja "en mä saa laihdutettua ikinä" - tai " tää on niin kivaa" ja "mä en voi syödä tota kun paperissa lukee näin"- kausi :D Tiedän että minua rakastetaan minkä kokoisena tahansa, mutta on hienoa kun saan tukea, pyrin sitten mihin tahansa tuloksiin :) 

B Bikinit ja Belfie Belfieitä ei ole niin kauheasti tullut otettua, vaikka peilistä sitä ahteria tuleekin kytättyä :D Bikinit ovat tainneet olla salainen haaveeni ja suurin kauhistukseni. Vatsa ei ole rasvan määränkään puolesta missään bikinikunnossa, enkä tiedä tuleeko vatsa sitä koskaan olemaankaan vaikka laihtuisinkin. Ihoni ei ole mitenkään kimmoisa, vaan helposti arpeutuva ja kaksi todella suurta raskausvatsaa jättää ikävä kyllä jälkensä. Mutta tänä kesänä olen harjoitellut itseni hyväksymistä sellaisena kuin olen ja aurinkoa on tullut otettua pelkissä shortseissa ja bikinin yläosassa. Omalla suojaisella pihalla tosin, mutta se on jo askel eteenpäin. Aikaisemmin en ole edes parvekkeella tykännyt pitää vatsaa paljaana :D

C Crossfit Kuntoilumuoto mihin kuuluu lihasvoima-, kestävyys-, nopeus- ja notkeus- harjoitteet (näin asian tiivistää wikipedia). Tätä pitäisi ehdottomasti tehdä enemmän! Tähän mennessä olen lähinnä päässyt hieman testaamaan kyseistä "kuntoilumuotoa".

D Dieetti Moni mieltää kyseisen sanan laihikseen, vaikka sillä usein tarkoitetaan ruokavaliota. Itsellä kahden vuoden aikana tehdyt dieetit liittyvät painonpudotukseen, vaikkakin päätavoitteena on saada kroppaa tiukennettua ja lihaksia kasvatettua. Terveellinen ruokavalio olisi ihanaa saada selkärankaan niin tiukasti, että voisi puhua elämäntavasta eikä dieetistä...

E Elämä Elämän eläminen. Kaiken tarkoitus. Elämästä pitää nauttia kaikkien rutiinien ja velvollisuuksien keskellä. Elämä ei saa olla pelkkää suorittamista. Hetkessä elämisen taito on tärkeää. Presidentti Halonenkin sanoi eräässä haastattelussa: "on parasta nauttia tästä päivästä, koska huomenna ei ole koskaan täällä".

F Fiasko Välillä tuntuu, että koko tämä "olen elämäni kunnossa kun täytän kolmekymmentä"- ajatukseni on täys fiasko. Vanhat tavat istuvat tiukassa. Olisi mukava tietää, koska uudesta asiasta tulee helppoa... vaikkakin se koko ajan on ehkä hieman helpompaa... 

G Gramma Dieetillä punnitsen ruuat. Ja voin kertoa, että välillä tekisi mieli heittää keittiövaaka seinään.... 

H Herkut En usko, että tätä sanaa tarvitsee sen enempiä selitellä. Ikävä kyllä olen perso niin suolaiselle kuin makeallekin *tähän kohtaan sopisi itseään kämmenellä otsaan lyövä hymiö*

I Innostus Välillä innostun jostain asiasta ja menen hetken aikaa täydellä höyryllä. Sitten iskee kyllästyminen/laiskuus tai asiasta tulee astetta vaikeampaa tms ja se jää sitten siihen. Mutta tämän kahden vuoden aikana olen oppinut ainakin sen, että ei ole sama asia syödä palaa kakkua kuin mässyttää koko kakku sen takia, että otti jo yhden palan (myönnän että tästä huolimatta mässytän välillä ihan antaumuksella, kuten esim nyt kesälomalla... siitä joskus myöhemmin lisää). Olen myös kahden vuoden aikana innostunut liikunnasta niin paljon, että liikun silloinkin kun ei huvittaisi. Ja aina treenin jälkeen voi olla itseensä tyytyväinen. (katso myös kohta R Rutiinit)

J Jatka! Takapakkeja ja hidasteita tulee aina. Niistä huolimatta on vaan jatkettava eteenpäin, jos meinaa jotain saavuttaa.

K Kuntosali ja Kahvakuula Ilman näitä kahta en enää osaisi olla. Reilut kaksi vuotta sitten en olisi uskonut, jos joku olisi sellaista väittänyt.

L Laulaminen Jännitän laulamista muiden kuullen todella paljon. Moni on sanonut tykkäävänsä laulustani, mutta yleensä se on joku tuttu niin olen ajatellut heidän olevan vain kohteliaita tai puolueellisia. Olen aina kuitenkin haaveillut muiden edessä laulamisesta. Mielestäni lauluääni on jotain niin henkilökohtaista, että sen paljastaminen muille tekee jotenkin haavoittuvaiseksi. Itsetuntoni on parantunut huimasti kahden vuoden aikana ja olen päättänyt myös tässä asiassa päästä eteenpäin. Jännitän edelleen, mutta olen jo joitakin kertoja käynyt laulamassa karaokea. Laulan nyt myös kotona ja autossa radion mukana myös mieheni kuullen (edes hänen edessään en ole ennen laulanut. Lapsille laulaminen ei tuota ongelmia). Laulan myös töissä radion mukana jos ketään ei ole vieressä, mutta kyllähän se kerrostalossa missä kaikki ovet ovat auki kuuluu hyvin joka paikkaan. Ylpein olen kuitenkin siitä hetkestä, kun lauloin pienelle porukalle laulunpätkän ilman taustamusiikkia ihan extempore. Nautin laulamisesta, joten jännityksestä on vaan päästävä yli, vaikkakin se tapahtuu pikkuhiljaa :)

M Motivaatio Kun tarpeeksi paljon haluaa jotakin, motivaatiotakin löytyy. Motivaatio auttaa, kun väsyttää/ketuttaa/kyllästyttää. Motivaationi määrä kuitenkin vaihtelee. Välillä tulee "retkahdettua" ja tulee takapakkia, mutta jos motivaatiota on vähänkään jäljellä tulee aina lopulta jatkettua eteenpäin. 

N Negatiivisuus Negatiivisuus nostaa edelleen välillä päätään. "Ei tästä mitään tule" "En mä jaksa" "Tämä vaatii liikaa sitä tätä tai tota". Onneksi edellä mainittu motivaatio auttaa lopulta heittämään negatiivisuuden (ainakin hetkeksi) sivuun. Mutta eihän kenelläkään ole aina hyvä päivä.

O Omega 3 Pitäisi ja pitäisi.... :D Tulee syötyä omega kolmosta liian vähän...

P Perhe ja Projekti Haluan toteuttaa projektiani niin ettei se liiaksi vaikuta negatiivisesti perheeseeni. Perhe tulee aina ensin. Lasten on hyvä oppia, että äidilläkin on omat juttunsa ja harrastuksensa, mutta ei ole reilua luuhata salilla joka ilta jos se saa lapset ikävöimään ja itkemään. 

Q Quality Laatu. Hyvälaatuinen. Laadukas. Elämän pitäisi olla laadukasta. Jokainen määrittelee itse mitä se tarkoittaa. Tällä hetkellä koen elämäni olevan laadukasta. Tavoittelen unelmiani, olen terve ja saan viettää aikaa perheeni kanssa, muutaman asian mainitakseni.

R Rutiinit Innostus auttoi alkuun. Alkuinnostus haihtuu aina aikanaan. Siihen mennessä asioista on tullut rutiinia ja rutiinit kantavat vähemmän innostuneen ajanjakson ylitse. Näin itselleni kävi kuntosalin kanssa. Jossain kohtaa tuli se vähemmän innostunut ajanjakso, mutta koska kuntosalille menemisestä oli jo tullut rutiinia, tuli sinne lähdettyä vaikkei olisi niin huvittanutkaan.  Pidän kuntosalilla käymisestä niin paljon, etten usko enää sitä lopettavani, mutta väsymyksen ja "ei huvita"- päivien yli auttaa rutiini. 

S Sentit Senttejä olen mitannut metritolkulla viimeisen kahden vuoden aikana. Sentit kertovat mielestäni jopa enemmän kuin vaaka. 

T Treenivihko Salilla on aina mukana treenivihko. Toistot, painot ja sarjat merkkaan aina ylös. Salilla ei mene turhaa aikaa "mitäköhän painoa käytin viimeksi"-pohdiskeluun ja kun treenit on kirjoitettu ylös on omaa kehitystään helpompi seurata. 

U Unelmat Unelmia on oltava. Ja niitä haluan myös tavoitella. Mikään ei ole mahdotonta jos siihen uskoo tarpeeksi. Tosin pelkällä uskolla ei unelmia saavuteta, mutta on uskottava tarpeeksi tehdäkseen töitä niiden saavuttamiseksi. 

V Venyttely ja Vyötärö Venyttelen ihan liian vähän. Tälläkin hetkellä etu- ja takareidet on niin jumissa, että kävelen kuin ankka ja kyykistymisestä ei voi edes haaveilla :D Tässä siis vielä oppimisen paikka. Vyötärönympärys on kaventunut kahdessa vuodessa paljonkin, mutta vielä on noissa ruokailutottumuksissa paljon parannettavaa, jotta se vyötärö olisi sellainen kuin haluan....

W Women's Sali jossa käyn. Mahtava sali onkin. Henkilökunta on ystävällistä, pt ja ohjaajat päteviä ja laitteita ja vapaapainoja löytyy hienosti ainakin minun tarpeisiini. 

X Ei enää XL:ää. Entinen vaatekokoni oli osittain XL:ää. Esim talvitakkini oli kokoa XL. Vaikka takapakkia projektissa tulisikin niin tähän ei enää ole paluuta.

Y Ystävät Haluaisin nähdä ystäviäni enemmän. Projektin edetessä alkoi tuntua, että vaikka treenaaminen hyvä asia onkin niin se ei saa varastaa kaikkea aikaa perheeltä ja ystäviltäni. Yritänkin parantaa tapojani ja nähdä minulle tärkeitä ihmisiä enemmän. 

Z Zumba Kotizumban avulla pudotin ensimmäiset kymmenen kiloa :)

Å on suomalaisten ja ruotsalaisten aakkosten 27. kirjain. Ja en todellakaan keksi tähän projektiini liittyvää å:lla alkavaa sanaa :D

Ä Ääripää Välillä tuntuu, että menen ääripäästä toiseen. Ensin treenaan hulluna ja lasken kaloreita tai noudatan annettua ruokavaliota, sitten syön mitä sattuu  ja vähennän treenaamista. Koitan opetalla tästä "ääripäisyydestä" pois. Treeniä ja fiksua ruokailua maltillisella herkuttelulla, sen kun oppisi...

Ö Överi Löytyy sieltä toisesta ääripäästä :D

Siinä ne, projektin aakkoset. Kiva jos jaksoit tänne asti lukea ;) 

Kesälomastani kertoilen toisella kertaa, eiköhän tässä ollut ihan riittämiin tekstiä. 

Toivottavasti pääsette nauttimaan lämpimistä ilmoista!

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit