Puolukka-whoopiet

Tein juhannuksen kunniaksi pitkästä aikaa puolukka-whoopieita. Ohje on napattu joskus Pirkasta. Ohjeesta tulee 20 kappaletta whoopieita.



Ainekset:
100g voita
1dl sokeria
1/2dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 1/2dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
3/4dl maitoa

Täyte:
200g mascarponejuustoa
1 1/2dl puolukoita
1/2dl fariinisokeria
1tl vanilliinisokeria

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.




2. Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan.


3. Nostele taikinasta kahden lusikan avulla pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille (noin 40 kappaletta). Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla, 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä!



4. Sekoita juuston joukkoon kohmeiset puolukat, fariini- ja vanilliinisokeri. Levitä täyte puolelle kakkusista ja paina loput kansiksi. Anna leivonnaisten mehevöityä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Säilytä whoopiet jääkaapissa. Voit myös pakastaa ne.




Ravintosisältö/kpl (n. 40g):
energiaa 135 kcal
proteiinia 2g
hiilihydraattia 14g
rasvaa 8g


Meillä muksut ei välitä puolukoista, mutta kakkuset menee oikein hyvin pehmeistä kekseistä, kun jättää täytteen pois :)

Hyvää juhannusta!

Kommentit

Suositut tekstit