Motivaatiokaudet

 Jokaisella on varmasti kausia, jolloin puhkuu tarmoa ja vastaavasti kausia jolloin ei oikein mikään innosta.

Oma motivaatiosyklini menee vuoden aikana yleensä niin, että tammikuussa puhkun uuden vuoden tarmoa ja suunnitelmia. Suurempi into kuitenkin herää luonnon mukana ja kevät ja alkukesä on tekemisen aikaa. Kesällä on mahtavaa nauttia luonnosta rannalla ja lenkkipolulla. Lämpimässä treenaaminen on kivaa ja innostavaa, mutta kesäloman aikaan tulee syötyä vähän mitä sattuu ja tekeminenkään ei ole ehkä niin suunniteltua vaan pikemminkin spontaania ja hetkessä innostumista. Elokuussa alkaa uusi innostumisen ja suunnittelun kausi. Tekeminen on suunnitellumpaa ja tavoitteellisempaa. Kaamos iskee eri vuosina vähän eri mittakaavassa. Viime vuonna uskon kärsineeni kaamosmasennuksesta. Kesästä luopuminen otti yllättävän koville ja arki löi moukarilla päähän. Tuntui, että päivät oli yhtä selviytymistä ja jaksoin eteenpäin lähinnä epätoivon vallassa. Muistan sen hetken, kun tilasin lapselleni hänen kokoaan olevat kuravaatteet ja saapuessaan postista ne olivatkin aivan liian pienet hänelle. Kuravaatteet putosi lattialle ja istuin itkemään lasten katsoessa järkyttyneenä vierestä. Päässäni takoi, että tämä on taas yksi asia mikä minun pitäisi jaksaa hoitaa. Epätoivoisena ajattelin, että mistä ihmeestä kaivan ne ylimääräiset voimat kuravaatteiden takaisin lähettämiseen. Mutta synkästä syksystäkin selvittiin. Joulu on itselleni tärkeä ja epätoivo väistyi, kun sain alkaa laittaa kotia joulukuntoon. Joulunpyhien jälkeen innostun aina uudestaan suunnittelemaan tammikuun tavoitteita ja seuraavaa vuotta. 

Tänä vuonna osaan odottaa mielialan notkahdusta, kun pimeä aika koittaa ja yritänkin ottaa sen ajanjakson vastaan hyvänä hetkenä treenata ja noudattaa parempaa ruokavaliota sekä jatkaa venäjän kielen opiskelua.

Kirjoitin huhtikuussa unelmaelämän elämisestä jo nyt, eikä vasta sitten joskus. Kysehän on taidosta nauttia myös matkasta kohti unelmia, eikä vain unelman toteutumisesta. Olenkin nyt kesän ajan toteuttanut matkaani kohti niitä. 

Aloitin ratsastuksen uudestaan, monen vuoden haaveilun jälkeen. Tyttäreni aloitti kesäkuussa ratsastuksen ja toista kertaa kentän laidalla istuessani päätin, että nyt on aika palata satulaan. Kysyin samantien onko tallilla jotain aikuisille suunnattua takaisin satulaan - tyyppistä tuntia. Olihan heillä. Neljä puolen tunnin kertaa myöhemmin ostin kymppikortin tunnin mittaisille tunneille. Mieletön fiilis päästä noin 15-19 vuoden jälkeen takaisin hevosten pariin!

Olen jahkaillut pitkään myös ruokavalion aloittamisen kanssa, joten toukokuun paikkeilla ostin ruokavalion ja pudotinkin muutamia kiloja. Kesälomaa on vietetty rennosti ja paino on sahannut. Nyt elokuun motivaatiokauden ansiosta aloitan ruokavalion uudestaan :D

Olen haaveillut myös kirjoittavani blogia useammin, mutta se on aina jäänyt, koska vanhasta kannettavastani osa näppäimistä on toiminut lähinnä vain hakkaamalla ja kirjoittaminen ei ole ollut mitenkään sujuvaa, vaan jatkuvaa vahtimista siitä onko kaikki kirjaimet ilmestyneet tekstiini. Ostin siis uuden kannettavan ja nyt kirjoittaminen sujuu. Toivottavasti löydän myös aikaa kirjoittamiseen.

Onko sinulla erilaisia motivaatiosyklejä?

Kommentit

Suositut tekstit